Mens en gezondheid

Ben jij obstetrie verpleegkundige en toe aan een verandering van omgeving? Zo doe je dat!

Stel, je werkt al jaren met veel liefde en passie voor hetzelfde ziekenhuis maar ergens heb je een gevoel dat je graag zou willen veranderen van omgeving of werkwijze, alleen weet je niet hoe je dit kan aanpakken. Velen kiezen in een soortgelijke situatie om te veranderen van ziekenhuis locatie maar komen vaak na een aantal jaar hetzelfde gevoel tegen. Wat nou als je helemaal zelf kon bepalen waar en wanneer je werkt? Dit klinkt misschien niet mogelijk, maar niks is minder waar. Door de switch te maken van obstetrie verpleegkundige in loondienst naar zelfstandig obstetrie verpleegkundige creëer je de mogelijkheden om meer vrijheid en diversiteit in je carrière te verwezenlijken. Klinkt dit scenario als de situatie waarin jij je momenteel bevindt? Lees dan snel verder en kom alles te weten over hoe je zelfstandig te werk kunt gaan in de zorg.

Wat zijn de voordelen van zelfstandig zorg professional?

Het werken in loondienst brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld elke maand zekerheid van een stabiel inkomen en hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van je werknemersverzekering en pensioen, dat wordt allemaal voor je gedaan door je werkgever. Toch wegen de nadelen voor het werken in loondienst voor sommigen zwaarder dan de voordelen. Zo is er geen flexibiliteit in werkuren en heb je vaak weinig inspraak op de werkwijze. Voor veel obstetrie verpleegkundige zou het juist erg gunstig zijn om meer flexibiliteit en inspraak te hebben op de werkwijze. Zodra je de stap maakt om zelfstandig zorg professional te worden zul je een aantal nieuwe voordelen ervan in je werk leven, maar ook in je persoonlijke leven. Dit zijn de voordelen aan het zijn van een zzp’er:

  • Bepaal je eigen werktijden
  • Bepaal je eigen uurtarief
  • Bepaal zelf waar en met wie je wilt werken
  • Werk met verschillende opdrachtgevers
  • Focus op je eigen visie en jaag je droom achterna

Het zijn van zzp’er kan voor een betere werk en leven balans zorgen doordat deze manier van werken meer keuzevrijheid creëert. Op deze manier heb jij alle touwtjes in handen en heb je volledige controle over jou hoe jij jouw leven indeelt.

Kan je als obstetrie verpleegkundige zelfstandig worden?

Ja, dit kan juist! Op deze manier kan je je eenvoudiger verplaatsen en hulp verlenen aan zwangere vrouwen met een instabiele gezondheid door het hele land. Er ontstaat zo ook ruimte om je te specialiseren in jouw vak. Houd er wel rekening mee dan net zoals bij het werken in loondienst als een obstetrie verpleegkundige, ook het zijn van een zelfstandig obstetrie verpleegkundige nadelen heeft. Zo heb je als het zijn van zelfstandig obstetrie verpleegkundige meer verantwoordelijkheden, zoals bijvoorbeeld het opstellen van facturen, het verwerven van de juiste certificaten en het maken van connecties binnen de industrie. Echter hoeven deze nadelen jou niet tegen te houden of tegen te zitten! PDN care biedt passende begeleiding bij het worden van zelfstandig obstetrie verpleegkundige zodat jij vol vertrouwen als zelfstandige de zorg industrie instapt. Ook werkt PDN care samen met een groot ziekenhuizen netwerk zodat jij jouw connecties eenvoudig kan uitbreiden. Met de juiste begeleiding bij het maken van deze stap krijg je het zijn van een zzp’er zo onder de knie.

Zet nu de eerste stap!

Ben jij op zoek naar professionele begeleiding bij het nemen van deze stap? Neem dan een kijkje op www.pdncare.nl. Hier staat een team van professionals voor jou klaar om jou de gepaste begeleiding te bieden bij de overgang naar het worden van zzp’er.


Lees meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *