Geen categorie

Een cupping massage

Massage cups

Met name sporters hebben deze massage ontdekt, de doorbloeding wordt gestimuleerd en hardnekkige spierspanningen worden verminderd. Bij een cupping massage worden er cups vacuüm gezogen op de huid, de bekendste cup is de glazen cup. Maar je hebt ook massage cups van bamboe, plastic of siliconen. Door de speciale zuigtschniek wordt het bloed op de plaats van de cup omhoog gezogen, het doel is de doorbloeding te stimuleren en bindweefsel en spieren te stimuleren. Vaak denken mensen dat het een nieuwe techniek is, de techniek is al eeuwenoud en heeft zijn oorsprong in China.

Massage cups

Pijnklachten bestrijden

Met de massage cups kun je pijnklachten en huidaandoeningen bestrijden, in badhuizen in Nederland kon je in de middeleeuwen al voor een cupping massage terecht. Cupping is perfect geschikt voor nekklachten, vastzittende spieren, blessures en stress. Je kunt de massage onderverdelen in twee soorten, dry cupping en wet cupping. De meest gebruikte methode is dry cupping, hierbij wordt een negatieve druk gecreëerd tussen de huid en de cup. De lucht onder de cup wordt met behulp van een pomp verwijderd, 10 tot 15 minuten blijven de cups zitten. Er kunnen blauwe plekken ontstaan na de behandeling, deze plekken zijn onschuldig. 

Ontspannende en heldere werking

Een cupping massage met massage cups kent een aantal voordelen, de zuigkracht van de cups geeft je bloedcirculatie een boost. Voor een gezonde huid is een goede bloedcirculatie cruciaal, zuurstof wordt beter in het bloed opgenomen en afvalstoffen worden effectiever afgevoerd. Je kunt de massage zien als een soort detox voor het lichaam, hardnekkige spierspanningen en knopen worden vermindert. Natuurlijk is het naast alle goede werkingen ook een ontspannende massage, daar is een massage uiteindelijk ook voor bedoeld. Naast de massage met cups zijn er ook andere soorten massages om heerlijk te ontspannen bijvoorbeeld een massage met hete stenen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *