Geen categorie

Goedgekeurde mondkapjes

Ondanks dat het niet meer verplicht is om mondkapjes te dragen in openbare gebouwen, ben je op een paar plekken nog wel verplicht om een mondkapje te dragen. Dit is in het openbaar vervoer, personenvervoer op het luchthavens en op middelbare scholen. Wanneer je een mondmasker draagt bescherm je niet alleen alleen jezelf maar ook een ander. Op zoek naar een veilig mondkapje om jezelf en een ander te beschermen bestel ze dan bij mondkapjes.be. Of je nu op zoek bent naar wasbare, wegwerk of leuke mondkapjes met een print er zit altijd wel wat tussen wat het beste bij je past. Om jezelf optimaal te beschermen kies je voor een FFP2 masker. Dit is een gecertificeerd 5-laags masker met een aangesloten pasvorm. Wanneer je kiest voor een FFP3 masker ben jezelf ook beschermd tegen schadelijke stoffen en virussen. 

Welke varianten maskers zijn er

Er zijn 3 verschillende varianten maskers, FFP1. Dit is een wegwerp mondkapje en wasbare mondkapjes. De FFP2 en FFP3 maskers zorgen voor de hoogste bescherming. De mate van virusdeeltjes filtratie geeft dit aan. De FFP1 heeft de grootste filtratie gaten en de FFP3 de kleinste filtratie gaten. Wil je bescherming hebben tegen virussen dan heb je minimaal FFP2 mondkapjes nodig. Heb je in je directe omgeving mensen die mogelijk besmet zijn met COVID 19  en deze dragen geen mondkapje, dan is het gebruikt van een FFP2 masker raadzaam om te dragen om jezelf te beschermen. Als je in de zorg werkt of met mensen in aanraking komt ouder dan 60 jaar dan wordt er geadviseerd om een FFP3 masker te dragen. 

Het dragen van handschoenen

Er zijn mensen die het fijn vinden om ook handschoenen te dragen wanneer ze bijvoorbeeld boodschappen gaan doen. Nitril handschoenen zijn hier ideaal voor. Nitril bestaat volledig uit synthetische rubber. Mensen lopen daardoor geen allergische reactie omdat de handschoenen geen materialen bevatten waar je allergisch voor kan zijn. De handschoenen kan dus door iedereen worden gedragen. Vaak zijn mensen allergisch voor latex handschoenen. Je kan nitril handschoenen online kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *