Mens en gezondheid

Kun je moeilijk bewegen?

heupprothese operatie

Het begint vaak met een klein beetje pijn, maar naarmate je meer doet wordt de pijn steeds heftiger waardoor je dingen moet laten. Heb je beginnende pijn bij de heup, dan wordt er in de meeste gevallen nog gebruik gemaakt van therapie, of een pijnstillende medicijn. Ben je dit stadium al voorbij, en ben je belemmerd in de dagelijkse dingen dan zit er misschien niets anders op dan een heupprothese operatie te ondergaan. De heup die versleten is wordt door een prothese vervangen.

heupprothese operatie

Wie bepaald of je een prothese nodig hebt?

Er wordt niet even snel bepaald of je een heupprothese operatie nodig hebt, samen met de orthopedisch chirurg, de huisarts en natuurlijk je partner. Vaak wordt je voor een eerste afspraak doorverwezen naar de chirurg, de specialisten van Helios Klinieken kunnen een perfecte diagnose maken. Zij zijn gespecialiseerd in het implanteren van kunstgewrichten. Er worden om verschillende redenen prothesen geplaatst voor de heup, dit kan zijn door chronische pijn, of erge pijnen zelfs na het innemen van pijnstillers.

Stellen van een diagnose

Heb je al lang klachten en pijn aan de heup kan er al snel worden bepaald of de problemen van de heup af komen, vaak lopen mensen die pijn aan de heup hebben op een andere manier om de pijn proberen te beperken. Bij het draaien van je lichaam ben je ook beperkt wanneer je last van je heup hebt, natuurlijk worden er ook foto’s gemaakt om op papier vast te leggen wat er precies aan de hand is. Ervaar je veel pijn en ben je erg beperkt in je vrijheid, dan wordt er meestal overgegaan tot een heupprothese operatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *