Therapie

Mijn partner heeft mij bedrogen

Mijn partner heeft mij bedrogen
Vertrouwen is de basis van je relatie. Wat betekent dat als je partner je vertrouwen beschadigd heeft en je heeft bedrogen? Is je relatie dan meteen over of is er toch nog een sprankje hoop? Zeker als er kinderen zijn of als je al lang bij elkaar bent, wil je je relatie niet meteen verbreken. Toch kan je de draad niet zomaar weer oppakken. Er zijn spanningen in jullie relatie en jouw vertrouwen moet weer groeien. Je kampt met gevoelens van boosheid, teleurstelling, machteloosheid of onzekerheid. Of een mix van allemaal. Wil je jullie relatie nog een kans geven, neem dan contact op met relatietherapie Haarlem. Zo’n beladen onderwerp als vreemdgaan heeft zo’n impact op jullie band dat het lastig is om daar samen uit te komen.Beslis niet meteen

De eerste periode dat je er achter bent gekomen dat je partner je bedrogen heeft, is heel emotioneel. Je bent geneigd om meteen ingrijpende besluiten te nemen over je relatie. Het is beter om dit niet te doen en besluiten met grote gevolgen nog even uit te stellen. Dit is wel een periode om hulp te vragen en relatietherapie Haarlem in te schakelen. Niet alleen bij jou lopen de emoties hoog op. Dat is ook vaak het geval bij je partner. Je partner is misschien verliefd en voelt zich tegelijkertijd schuldig en is teleurgesteld in zichzelf. Onderliggende relatieproblemen zijn wellicht de prikkel geweest om jou te bedriegen. Problemen die jullie nooit met elkaar besproken hebben en die nu niet meer te ontlopen zijn. Relatietherapie Haarlem helpt om met elkaar het gesprek aan te gaan, elkaars gevoelens te begrijpen en na te gaan of jullie relatie te herstellen is. Soms is er teveel gebeurd en is herstel niet mogelijk. Ook bij het beëindigen van een relatie kan een relatietherapeut veel betekenen. Deze kan een rol spelen bij het afsluiten van jullie relatie. Als jullie kinderen hebben, zullen jullie wel met elkaar verbonden blijven. Samen met de relatietherapeut proberen jullie een weg te vinden om in ieder geval als ouders van jullie kinderen samen verder te kunnen.


Wat doet een relatietherapeut Haarlem?

De relatietherapeut is onafhankelijk en trekt geen partij. De therapeut geeft jullie allebei de ruimte om je gevoelens uit te spreken. Als er andere relatieproblemen spelen naast het bedrog van je partner zal de relatietherapeut niet aarzelen om deze boven tafel te krijgen. Je hoeft je partner niet meteen te vergeven. Hier gaat een heel proces aan vooraf. Neem die tijd ook gerust. Gevoelens van pijn en verdriet mogen er zijn. Als jullie over de eerste schok heen zijn, onderzoeken jullie met elkaar wat er aan de hand is en waardoor er afstand is ontstaan tussen jullie. Dat kunnen tal van redenen zijn. Hebben jullie minder tijd voor elkaar nu jullie kinderen hebben of heeft één van jullie het gevoel dat jullie relatie in een sleur zit? Communicatieproblemen staan vaak aan de basis van problemen binnen relaties. De relatietherapeut gaat met jullie aan de slag met praktische tips en oefeningen om jullie relatie weer op de rit te krijgen. En als dat niet lukt om het goed af te sluiten. Maak vandaag nog een afspraak voor een intakegesprek. Woon je niet in de omgeving van Haarlem? Ook op andere plekken in Nederland staan deskundige relatietherapeuten voor jullie klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *