Mens en gezondheid

Weg met een vieze adem, gebruik deze tips

Een vieze adem is niet prettig om te hebben maar je kunt er zeker wel wat aan doen. Het is belangrijk dat je de slechte adem bij de oorzaak aanpakt en niet alleen maar maskeert want dan blijft deze steeds terugkomen. Een vieze adem wordt altijd door slechte bacteriën veroorzaakt en kan bijvoorbeeld vanaf je tong of vanuit je keel afkomstig zijn. 

Reinig je tong en ontdoe je amandelen van tonsil stones voor een frisse adem

Als je vieze adem afkomstig is vanaf de tong dan kun je het beste een goede tongreiniger inclusief schraper gebruiken. Deze breng je aan op de tong, schraap je er na even inwerken vanaf en je spoelt nog even goed na. Ook brokjes keel, beter bekend onder de naam amandelsteentjes of tonsil stones, kunnen zorgen voor een vieze adem. Deze kun je zelf verwijderen door ze er met een hulpmiddel uit te zuigen of te trekken. Goed spoelen met een natuurlijk mondwater is ook zeker aan te raden zodat je adem meteen een stuk frisser wordt. 

Houd je mond goed gehydrateerd

We hebben een paar tips om een vieze adem te doen verdwijnen met behulp van mondwater voor je op een rijtje gezet. Je kunt een slechte adem voorkomen door regelmatig je mond te spoelen met mondwater. Dit zorgt er namelijk voor dat de bacteriën die de slechte adem veroorzaken zich niet snel meer in je mond zullen vestigen, omdat ze niet van een omgeving houden waar veel zuurstof aanwezig is en die goed gehydrateerd is. Je mond voldoende vochtig houden is dus erg belangrijk. 

Waarmee houd je rekening als je mondwater gaat kopen? 

Houd bij je keuze van een goed mondwater rekening met het volgende. 

Kies een smaak mondwater die jij prettig vindt om te gebruiken. Heb je ook last van andere mondproblemen zoals ontstoken tandvlees of gevoelige tanden? Zoek dan een mondwater dat speciaal ontwikkeld is dit tegen te gaan zodat je van je probleem afraakt en een frisse adem krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mondwater ontstoken tandvlees.

Kies voor mondwater waaraan geen hulpstoffen zoals alcohol, kleurstoffen, chloorhexidine of SLS zijn toegevoegd. Deze doen vaak meer kwaad dan goed. 

Kies voor mondwater dat werkt op basis van natuurlijke bestanddelen zoals Aloë Vera, tea tree olie, zinklactaat en xylitol. Deze functioneren goed om problemen in de mond te bestrijden en zorgen op een veilige manier voor een frisse adem. 

Kies altijd voor mondwater dat dagelijks gebruikt mag worden. Veel mensen vinden het prettig om dit iedere dag na het tandenpoetsen te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *